Новини
Суспільство

На Хмельниччині героям «Азовсталі» присвятять фотовиставки

У Кам‘янці-Подільському та Хмельницькому днями відкриються фотовиставки, присвячені героїчній сторінці сучасної української визвольної війни – обороні Маріуполя та «Азовсталі». Експозиції охоплять найяскравіші кадри подій, зроблені захисниками власноруч від 24 лютого до самого виходу гарнізону з «Азовсталі» 20 травня.

Фотовиставки, присвячені героям оборони Маріуполя, вже пройшли в Кракові, Львові, Івано-Франківську та Тернополі. Експозицію, яку доповнили статуї й картини, присвячені оборонцям «Азовсталі», зібрала та оформила у виставку Асоціація родин захисників «Азовсталі».

Завтра, 6 липня, виставка відкриється у Кам’янці-Подільському (Площа Польський ринок 1, 16:00), а 8 липня – у Хмельницькому (Площа біля кінотеатру імені Тараса Шевченка біля фонтанів, 16:00). Заходи триватимуть один день.

Кожен охочий може приносити на виставки свої роботи, пов’язані з тематикою подій, що відбувалися на «Азовсталі», – таким чином ви ще більше прикрасите їх та доповните експозиції, – зазначають організатори.

Відвідувачі захадів також матимуть змогу залишити свої побажання Героям Маріуполя, які будуть передані їм по поверненню з полону, а також, купити мерч (виручені кошти підуть у Фонд Асоціації).

Родини Героїв закликають ЗМІ, суспільство та міжнародну спільноту не забувати про захисників Маріуполя та продовжувати підтримку аж до повернення всіх з полону.

Нагадаємо, до кінця липня у Хмельницькому обласному художньому музеї триватиме виставка робіт фотохудожника Артема Березневого, які зберегли спогади про Маріуполь до приходу в нього “русского міра”.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook