Новини
Культура

Виставку фото Маріуполя презентували у Хмельницькому

У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка світлини, які зберегли спогади про Маріуполь до приходу в нього “русского міра”. Експонують роботи фотохудожника Артема Березневого, який рятувався від війни, взявши з собою найголовніше.

Артем Березневий мешкає у Хмельницькому від початку повномасштабного вторгнення. Виїжджаючи з Маріуполя, чоловік взяв з собою світлини, на яких зображена краса вулиць, людей, та життя, якого там зараз немає. З вини російських окупантів.

Сам митець – працівник заводу. Фотографією він займається не так давно, з 2017 року, – розповідає наукова співробітниця ХОХМ Ольга Нікітіна.

За такий короткий час чоловіку вдалося зібрати чимало тематичних фотографій. Нині вони – практично документальні сторінки колись квітучого міста.

Це набережні, проспекти, заводи, підприємства, які нас оточували. І будуть оточувати. Всі світлини зроблені біля моря, біля затишного міста Маріуполь, – розповів під час відкриття автор виставки Артем Березневий.

Автор каже: коли сьогодні дивиться на свої роботи, розуміє, що життя продовжується, а все зруйноване – відбудують. А ці фото назавжди залишаться особливими.

Відвідати виставку можна до кінця липня.

Нагадаємо, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва до 15 липня триває виставка-продаж робіт хмельницьких фотографів, де можна придбати виставлені світлини, долучившись до збору коштів для потреб ЗСУ.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook