Новини
Кримінал

Прихильника російських окупантів судитимуть у Хмельницькому

На сторінках однієї із заборонених соцмереж пенсіонер-хмельничанин поширював неправдиву інформацію про події в Україні, підтримував збройну агресію росіян та чекав “асвабадітєлєй”. За колабораційну діяльність його можуть позбавити права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

В Україні триває процес виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які працюють на ворога та поширюють у соцмережах антиукраїнські меседжі. Одного такого викрили в обласному центрі співробітники Служби безпеки України у співпраці з правоохоронцями.

62-річний хмельничанин на своїй сторінці у заборонених “Однокласниках” від початку повномасштабного російського вторгнення поширював кремлівські наративи, підтримував їх та чекав, “поки скрізь буде Росія”.

Досудове розслідування наразі завершене. Незабаром прихильник “русского міра” постане перед судом, повідомили в управлінні СБУ у Хмельницькій області.

Нагадаємо, судитимуть за колабораціонізм у Хмельницькому також 50-річну пропагандистку, яка також у соцмережах агітувала за “русскій мір” та зберігала вдома символіку держави-агресора.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook