Новини
Кримінал

Колишню артистку Хмельницької філармонії підозрюють у виправдовуванні російської спецоперації

Пенсіонерка, в минулому – артистка Хмельницької обласної філармонії, за даними досудового розслідування, від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну систематично поширювала у соцмережах матеріали, які виправдовували проведення так званої спецоперації. Хмельничанці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, за яку передбачене покарання – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Правоохоронці та силовики Хмельниччини продовжують виявляти на теренах області прихильників російського вторгнення в Україну та притягають їх до відповідальності.

Як правило, для поширення кремлівських наративів колабораціоністи використовують заборонені в Україні соцмережі, де поширюють інформацію, що виправдовує злочини росіян на території нашої держави. Такі джерела поширення інформації використовувала і хмельничанка-пенсіонерка, яка активно розповсюджувала російські пропагандистські матеріали, в яких йшлося про те, що українці самі обстрілюють свої міста, роблять постановки та провокації, зокрема у Бучі, по вокзалу у Краматорську поцілили ракетою ЗСУ та інші брехливі повідомлення.

У помешканні колишньої артистки Хмельницької обласної філармонії під час обшуку знайшли речі з російською символікою та вилучили техніку з доказами протиправної діяльності, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook