Новини
Суспільство

Начальник Хмельницької ОВА запитав у громади, що робити з порушниками комендантської години

Анонімне опитування очільник області ініціював у своєму телеграм-каналі. Запропонованих варіантів відповідей – три. Як будуть використані результати, Сергій Гамалій поки що не повідомив.

Нагадаємо, останнім часом мешканці міст Хмельниччини почали цікавитися у соцмережах, чи бува не скасували на території області комендантську годину, оскільки надто часто почали бачити у на вулицях людей, які гуляють після 23.00. Про такі випадки повідомляли мешканці Хмельницького, Красилова, Нетішина.

Тож у Хмельницькій обласній військовій адміністрації відреагували: начальник ОВА вирішив дізнатися, що думають мешканці області про покарання для таких осіб. Адже законодавчо жодних санкцій на такий випадок не передбачено. А ті, хто не поспішає додому у період дії комендантської години, максимум мають профілактичну бесіду від правоохоронців.

Поки законодавці вирішують, як узаконити систему покарань для порушників комендантської години, мешканці Хмельниччини голосують за запропоновані начальником ОВА варіанти.

Наразі проголосували вже понад 3,5 тисячі осіб. Улюблене багатьма “покарання” – “відправити до військомату” поки що на другій позиції. Та й не для всіх порушників воно буде дієве, адже ігнорують вимоги комендантської години не лише чоловіки призовного віку, а й жінки, а також ті, кому похід у військкомат не загрожує. Варіант “не карати, а чекати ухвалення закону, яким будуть встановлені штрафи” – у меншості. Напевно, тому, що поки закон буде ухвалено, може минути чимало часу, а отже несвідомі громадяни продовжуватимуть порушувати та ігнорувати.

Лідирує ж варіант “залучати порушників до громадських робіт (оплачуваних)”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook