Новини
Кримінал

У Хмельницькому встановили особу та обставини смерті дівчини, яку знайшли біля переїзду

Злочин, який було скоєно на околиці Хмельницького, правоохоронці розкрили протягом доби. Встановили не лише особу дівчини, яку було знайдено мертвою біля недіючого залізничного переїзду, а й обставини її загибелі та підозрюваного у скоєнні злочину. Його затримали та оголосили про підозру. Мешканцю Хмельницького району, який вбив та зґвалтував неповнолітню, може загрожувати довічне ув’язнення.

Нагадаємо, інформацію про тіло жінки, орієнтовно віком 20-25 років, тіло якої в середині дня знайшли біля залізничного переїзду на вулиці Вокзальній у мікрорайоні Гречани, поширили увечері 6 липня на сторінці поліції Хмельницької області. Також опублікували ймовірне прижиттєве фото загиблої. Мешканців міста Хмельницького та району просили про допомогу у встановленні особи вбитої дівчини, оскільки документів при ній не виявилося.

Як повідомили у правоохоронців, ідентифікувати загиблу вдалося встановити досить швидко. Після публікації орієнтування, до поліції звернулася сестра загиблої – мешканка села у Хмельницькому районі, яка впізнала речі на фото. З’ясувалося також, що дівчина, яку знайшли мертвою, неповнолітня – їй було лише 16.

За інформацією, поширеною у місцевих ЗМІ, загибла дівчина – сирота. Її та двох сестер виховувала бабуся. У Хмельницькому дівчина навчалася в одному з професійних училищ, канікули проводила в рідному селі. Того дня, коли її було вбито, поїхала в обласний центр, щоб погуляти. Повернутися мала увечері, проте вдома її так і не дочекалися.

За інформацією правоохоронців, на тілі загиблої виявили ознаки зґвалтування, а причиною смерті стала механічна асфіксія (удушення).

Розшукали поліцейські також і підозрюваного у злочині – 20-річного мешканця Хмельницького району. Його затримали та допитали. Правоохоронцям молодик розповів, що намагався познайомитися з дівчиною, а коли отримав відмову – задушив і зґвалтував.

За умисне вбивство поєднане зі зґвалтуванням молодику загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Ще один злочин, який скоїв підозрюваний, – розбій: у вбитої дівчини він викрав телефон та банківську картку. Питання про додаткову кваліфікацію злочину та обрання запобіжного заходу вирішується, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook