Новини
Суспільство

Обсяги торгівлі підакцизними товарами без ліцензій на Хмельниччині збільшилися в рази

У першому півріччі поточного року податківці зафіксували майже пів сотні фактів торгівлі підакцизними товарами особами, які не мали на це відповідних ліцензій. Якщо порівнювати з відповідним періодом попереднього року, це в рази більше, зазначають у податківців.

В умовах дії воєнного стану Головне управління ДПС у Хмельницькій області забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Протягом першого півріччя 2022 року працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту встановлено 46 фактів торгівлі підакцизними товарами без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі. Торік було зафіксовано 8 випадків роздрібної торгівлі без відповідного дозволу, тобто в шість разів менше.

За порушення провадження господарської діяльності, передбачено відповідальність:

  • За статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», – 200% вартості отриманого товару, але не менше 17000 гривень
  • За статтею 164 КУпАП – від 1000 до 2000 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Податківці наголошують: сплата за ліцензії значно менша, ніж сплата штрафних санкцій за порушення провадження господарської діяльності у майбутньому.  

За інформацією пресслужби ДПС у Хмельницькій області

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook