Новини
Події

Нацгвардійці у Хмельницькому відвідали дітей, евакуйованих із зони бойових дій (ФОТО, ВІДЕО)

У мовній школі у Хмельницькому навчають як місцеві діти, так і евакуйовані з районів, де точаться бої. Аби урізноманітнити дозвілля дітлахів, нацгвардійці показали та розказали їм багато цікавого та поспілкувалися з малечею.

Допитливим слухачам гвардійці продемонстрували екіпірування, яке застосовується при виконанні завдань з охорони громадського порядку та в районах бойових дій, та дозволили приміряти все, що привезли із собою: від тактичних навушників та протигазу до бронежилетів з касками.

Мені це дуже цікаво, бо я хочу теж стати військовим, снайпером. Ще я знаю, що має бути у військовій аптечці. Це якраз принесли нацгвардійці, щоб нам все розказати й показати. Моя мама працює в госпіталі, а мій дядько на фронті. Нам треба вміти захищати свою країну, вміти стріляти й рятувати поранених, – поділився враженнями від візиту гвардійців 11-річний Владислав.

Навчали дітей і корисним навичкам. Інструктор з тактичної медицини НГУ показував, як застосовувати на практиці засоби першої домедичної допомоги. Кожен охочий міг спробувати накласти кровоспинний турнікет собі або товаришу, зупинити уявну масовану кровотечу на муляжі, накласти пов’язку та випробувати дію рятувальної термозахисної ковдри.

Та найцікавіше було дітям спілкуватися, звісно, з кінологом та його чотирилапим напарником – бельгійською вівчаркою Тором. Розпитували про особливості породи, як служити разом зі своїм собакою, про випадки затримання Тором злочинців та пошуки вибухівки.

Діти – дуже вдячна та цікава аудиторія, у них викликає щирий захват все, що ми їм представляємо. А службовий пес для них – це й можливість близько поспілкуватися з «чотирилапим вояком», вдосталь нагладити, навіть наобіймати собаку. Думаю, діткам воно корисне ще й у якості антистресу, бо багатьом з них довелося побачити і пережити жахи війни, що наклало свій відбиток на дитячу психіку. Тор з задоволенням допомагає це виправити, – розповів кінолог Дмитро.

Також гвардійці записали коротке відео про візит до дітей.

За інформацією в/ч НГУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook