Новини
Інфраструктура

З перевізником-монополістом у Шепетівці розірвали угоду про пасажирські перевезення

Тривале протистояння влади та перевізника-монополіста – ПП «Шепетівське АТП 16807» – закінчилося розірванням угоди з останнім. Як заявив міський голова Віталій Бузиль, йдеться вже не лише про нормальну роботу громадського транспорту у місті, а про повагу до громади. Тепер у райцентрі шукають нового перевізника.

Ультимативні заяви від перевізника на адресу влади почали лунати ще наприкінці червня. Хоча проблеми накопичувалися протягом декількох років. Маючи не погашені попередньою владою борги, власник підприємства почав тиснути на владу нинішню заявами на кшталт: “Заплатіть борги минулої каденції, інакше перевезень не буде”.

Ці питання потрібно було ставити минулим очільниками, коли було накопичено понад 10 мільйонів гривень боргів і всі вони зафіксовані рішеннями судів та знаходяться на примусовому виконанні. Звичайно, в міру надходжень і резерву коштів ми будемо їх виконувати. Але шантажувати все місто, як мінімум не правильно, – прокоментував кілька тижнів тому ситуацію міський голова Віталій Бузиль.

Також він нагадав, що “Шепетівське АТП виграло конкурс і воно має дотримуватися умов, а не шантажувати місто листами із встановленими фактами “хочу працюю, а хочу – не працюю”.

Тож на одному з позачергових засідань виконкому перевізника було попереджено про неналежне виконання умов договорів на міські перевезення.

Чому попередження? Для того, щоб у разі невідновлення надання послуг ми мали законне право розірвати договірні відносини! Якщо перевезення будуть відновлені, то, моя позиція, що рух громадського транспорту має бути по усіх маршрутах. Можливо кількість рейсів на період воєнного стану може бути меншою, але вони мають бути відновлені повністю, а не лише ті, які вважаються рентабельними, – прокоментував за підсумками виконкому міський голова.

Після цього влада та перевізник, здавалося, порозумілися. Принаймні, в Шепетівському АТП заявили про готовність з 27 червня відновити громадські перевезення.

В разі недотримання договірних умов договір із перевізником буде розірвано, – вкотре попередив тоді міський голова.

Проте порозуміння вистачило не надовго. Додалися й інші проблеми з підприємством, про які також розповів після позачергового засідання сесії Віталій Бузиль. Йшлося про те, що власник підприємства забороняє проїзд до розташованих на його території приватних боксів, де ремонтується техніка, зокрема, для потреб військових.

Зрештою на вчорашньому позачерговому засіданні члени Шепетівського міськвиконкому підтримали проєкт рішення про розірвання з ПП «Шепетівське АТП 16807» в односторонньому порядку договорів у зв’язку зі зменшенням перевізником регулярності руху автобусів на маршрутах протягом місяця більше ніж на 5 відсотків. Йдеться про три маршрути: №1, №9 та №6-А.

У відповідь одразу, під час засідання виконкому, з рук Руслана Віталійовича Савчука отримав лист про те, що перевізник розриває договори з перевезень по всіх маршрутах. Знову шантаж, – прокоментував міський голова.

Тож після чергового ультиматуму у Шепетівці шукають нового перевізника для тривалої співпраці.

Не вперше, але востаннє! Бо мова йде вже про повагу до мешканців міста, які не розуміють – буде сьогодні рух громадського транспорту чи ні, наголосив Віталій Бузиль.

Зі свого боку він пообіцяв готовність до діалогу, підтримку та сприяння. Також звернувся до власників підприємств, які шукають можливості релокації бізнесу з міських перевезень:

Ми будемо раді побудувати надійну співпрацю. Тож запрошуємо усіх зацікавлених!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook