Новини
Інфраструктура

Нові інспектори з паркування з’являться на вулицях Хмельницького

У Хмельницькому побільшає інспекторів з паркування. Ще двоє фахівців, які наразі проходять навчання, почнуть працювати з серпня. Розширення інспекції дозволить проводити рейди не лише в центрі міста, а у мікрорайонах. Крім того, працювати інспектори зможуть також у вихідні.

На вулицях Хмельницького працюватиме не двоє, а четверо інспекторів з паркування. Розширити штат служби планували давно, аби охопити не тільки центр міста.

До цього працювало два інспектори в полях, можна так сказати, і один працівник, який займається  документами на офісі. Ми проаналізували діяльність інспекторів з паркування, бачимо позитив в центральній частині міста щодо самого паркування, бачимо позитив щодо надходжень до міського бюджету. Ми не могли охопити все місто, відповідно, отримуємо багато скарг, і самі розуміємо, що ситуація в мікрорайонах теж потребує врегулювання, – коментує заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Двох інспекторів обрали під час конкурсу. Наразі вони навчаються і стануть до роботи в серпні. Підсилення інспекції новими кадрами дозволить проводити рейди навіть у вихідні. Для цього планують змінити графіки роботи, щоб інспектори з паркування працювали також у суботу та неділю.

Буде більше можливості контролювати парковки, зокрема, на Львівському шосе, де, на жаль, водії не завжди хочуть платити за парковку, – зазначив Микола Ваврищук.

Від початку  року до бюджету Хмельницької громади від порушників правил паркування надійшло понад півтора мільйона гривень. Загалом інспектори склали майже п’ять тисяч постанов. Від початку роботи інспекції з паркування їх склали близько восьми тисяч. З них у суді оскаржили лише дві, каже заступник міського голови, що свідчить про якісну роботу інспекторів з паркування та про те, що порушники не мають серйозних аргументів проти автоматичної фіксації їхніх порушень.

За статистикою, понад 80% водіїв сплачують штраф упродовж доби після фіксації порушення. Але головна мета роботи інспекторів – не стягнути гроші, а навести лад з паркуванням.

Штрафи за порушення правил паркування коливаються від 340 до 680 гривень. Якщо водії впродовж місяця не сплатять цю суму, долучається виконавча служба, тоді штраф подвоюється. Є також знижки: ті, хто сплачують штраф упродовж 10 днів після винесення постанови, економлять 50% суми.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook