Новини
Дозвілля

Флешмоб з приготування борщу провели у селах Кам’янеччини

Господині Хмельниччини долучилися до флешмобу та приготували національну страву у понад двох десятках сіл Чемеровеччини. Акцію було започатковано з нагоди включення ЮНЕСКО української національної страви до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони. Таким чином з 1 липня було поставлено крапку в одвічному питанні «Чий борщ?»

З галушками, чорносливом, з м’ясом та навіть з яблуками. Зелений та класичний червоний. Різновидів борщу є сотні. Відтепер з’явився ще один – офіційно український.

Господині з Чемеровецької громади долучилися до флешмобу #борщ_наш, який започаткував один із головних прихильників українського борщу – Євген Клопотенко. У кожному населеному пункті – свої способи приготування. Тож протягом тижня господині досліджували та шукали свій ідеальний рецепт національної страви.

Варіантів приготування було чимало. Готували борщ на природі, біля річки, на власній кухні та у старовинній печі. Брали участь у «борщовому» флешмобі не лише господині, а й господарі.

Одна з господинь, пані Марія, каже: рецепт борщу в її родині передається з покоління в покоління. Жінка досі варить той, що готувала її бабуся. Та розповідає один з головних секретів смачної страви.

Зараз ми здебільшого користуємося олією, але при приготуванні борщу, казала моя бабуся, треба використовувати смалець або сало, – каже жителька Чемерівців Марія Гриневич.  

Інша ж господиня розповідає, що смак залежить від того, в якому настрої готують. Тому до страви потрібно підходити з гумором.

Але якими б способами та різновидами інгредієнтів не готували, класичний рецепт залишається незмінним: м’ясо, буряк, картопля, капуста, для засмажки – морква та цибуля.

Всього до флешмобу долучилися господині із 21 села громади. Також жінки закликають взяти участь у проєкті й інших любителів борщу та знайти свій ідеальний рецепт.

Відео: канал Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook