Новини
Суспільство

Сезон консервації: цукор на Хмельниччині суттєво дорожчає

Інфляція на Поділлі в червні становила 3,2%; а загалом з початку року ціни зросли на 15,7%. Причому в сезон консервації неприємно подорожчав цукор – за місяць на 16,2%.

Продукти та безалкогольні напої за червень зросли в ціні загалом на чотири відсотки. Найбільше подорожчали яйця та цукор – на 18,2% та 16,2% відповідно. Незначно (відносно) підвищились ціни на рис, продукти перероблення зернових, овочі, свинину, сало,  м’ясо птиці, кондитерські вироби з борошна.

Крім того, на кілька відсотків стали дорожчими риба та продукти з риби, хліб, фрукти, безалкогольні напої, соняшникова олія, масло, яловичина, кисломолочна продукція, кондитерські вироби з цукру.

До прихильників шкідливих звичок інфляція була милостивішою: ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли лише на 0,9%. Алкогольні напої додали в ціні 1,4%, тютюнові вироби – 0,3%.

Між тим, деякі товари стали коштувати менше, ніж місяць тому: зниження цін відбулось на макаронні вироби, молоко, сири. Одяг та взуття також подешевшали: одяг – на 1,4%, взуття – на 0,4%.

В червні суттєво додав в ціні транспорт в цілому. Ціни на цю категорію товарів і послуг зросли на 11,5% в основному коштом подорожчання палива та мастил на 25,3%. Крім того, збільшились тарифи на проїзд в автодорожньому та залізничному пасажирському транспорті (на 3,8% та 2,5% відповідно), а також подорожчали автівки – на 3,3%.

Як поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, підвищення цін у сфері охорони здоров’я спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції та амбулаторних послуг на 0,3%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook