Новини
Інфраструктура

Охоронцям дитячого блокпосту у Нетішині правоохоронці подарували прапор

Історія про маленьких патріотів з Нетішина, які організували у своєму дворі блокпост та збирають гроші на ЗСУ, швидко розлетілася мережею та зібрала чимало відгуків та емоцій. Потрапили “бійці” дитячого блокпосту і в поле зору правоохоронців Хмельниччини, які не могли залишитися осторонь та завітали до юних колег з “перевіркою” та подарунком.

Нагадаємо, патрулюючи територію свого двору, юні нетішинці зупиняють “підозрілі” авто, просять сказати пароль та допомогти армії. Мріють про життя без війни та про мир, а ще – “про нові автомати”. Принаймні, так сказав їхній командир, спілкуючись з дорослими, які й розповіли історію дитячого блокпосту.

Проте, як зауважили правоохоронці, на блокпосту не вистачало дуже важливої речі – українського прапора. Його вони й подарували дітлахам під час свого візиту.

А також розповіли, як працює дитячий патруль: ретельно перевіряють автомобілі, що проїжджають повз (ті з них, які зупиняються біля блокпоста, бо є й такі, які на дітей не звертають уваги), пригощають водіїв солодощами, натомість отримують пожертви у скарбничку.

За кілька днів дітям вже вдалося зібрати понад дві з половиною тисячі гривень, які вони передають волонтерам на потреби армії.

Батьки юних бійців підтримують дитячу ініціативу, так кажуть: війна внесла корективи не лише у життя дорослих, а й у дитячі мрії. Розваги та гаджети відійшли на другий план, а на перший вийшли зовсім інші цінності: як допомогти військовим та наблизити нашу перемогу.

Вчинком синів пишаюсь та підтримую їх починання. З таким захистом нас ніколи не здолати! прокоментувала мама «командирів» дитячого загону 11-річного Захара та 9-річного Макара Світлана Гарбіч.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook