Новини
Кримінал

Підозрювана у наведенні ракетного удару на Хмельниччину постане перед судом

Мешканку Хмельницького судитимуть за державну зраду, заклики до повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність України. Крім того, серед висунутих звинувачень – передача даних російським кураторам, внаслідок яких було завдано ракетного удару по одній з громад на Шепетівщині.

Про результати розслідування злочину повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі. Як йдеться у матеріалах слідства, 48-річна хмельничанка на початку повномасштабного вторгнення з власної ініціативи налагодила контакт з представником Федеральної служби безпеки Російської Федерації та в рамках “співпраці” передавала потрібну ворогу інформацію. Повідомляла про розташування об’єктів: військових та інфраструктурних, про підприємства, пов’язані з оборонним комплексом, про розміщення аеродромів та залізничних станцій в обласному центрі та в області.

Також у прокуратурі зазначили, що ракетний удар у квітні по території Полонської громади на Шепетівщині було завдано за “наводкою” хмельничанки. Тоді, нагадаємо, ракета поцілила по об’єкту інфраструктури, внаслідок чого виникла пожежа, частина мешканців району залишилася без світла, інтернету та мобільного зв’язку.

Крім того, у соцмережах хмельничанка агітувала підтримувати армію росіян та виправдовувала звірства окупантів.

Наразі досудове розслідування, яке провадили співробітники управління СБУ у Хмельницькій області, завершене. Матеріали передані до суду. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваній у державній зраді, – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook