Новини
Суспільство

У під’їзді хмельницького будинку «розквітла» сакура

Вхід у під’їзд одного з типових будинків у Хмельницькому його мешканці з власної ініціативи прикрасили яскравим малюнком. Три роки тому у будинку створили ОСББ, а тепер своїми силами оздоблюють під’їзди. В одному з них пофарбували стіни на першому поверсі, зробили декоративну плитку біля ліфта і розвісили кашпо з квітами. Відтак будинок, якому вже 45 років, змінився до невпізнаваності.

На вході у під’їзд – кашпо з квітами, камера відеоспостереження та повністю оновлений фасад. А за дверима будинку на вулиці Бандери розквітла сакура.

Ідея прикрасити вхід виникла в ініціативних мешканців будинку. Спочатку планували косметичний ремонт, а потім вирішили створити щось оригінальне.

Загалом планували закінчити за чотири-п’ять днів. Проте так захопилися, що вже минуло понад три тижні, а роботи все ще тривають. Людям цікаво робити свій будинок краще, тож вони придумують все нові та нові покращення.

Майже три роки тому мешканці 217 квартир будинку створили ОСББ. І тепер власними силами оздоблюють під’їзди. На матеріали збирали по 50 гривень з кожної квартири. Сума не велика, а результат – вражає.

Наразі у будинку оновили два під’їзди. Наступного тижня планують розпочати косметичний ремонт у третьому під’їзді. І теж – з малюнком. Що саме з’явиться там на стінах – ще не вирішили.

А ще мешканці будинку мріють, щоб комунальники допомогли їм облаштувати бордюри для майбутніх клумб та омолодити старі дерева.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Читайте також: Лавандова плантація у Городку отримала нових “опікунів”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook