Новини
Суспільство

Інтернаціональна родина волонтерів привезла у Хмельницький медичну «гуманітарку»

Десятки інвалідних візків та сотні кілограмів медикаментів – такий внесок у підтримку України зробила інтернаціональна сім’я волонтерів. Антоніо Москетто – італієць, його дружина Наталія – українка. Від початку повномасштабної війни пара “живе на кілька країн”. Вони везуть з-за кордону необхідні ліки, продовольство та одяг. Нещодавно доставили вже шостий вантаж, зібраний в Італії та Румунії.

Антоніо та Наталя – місцеві підприємці. У Хмельницькому живуть та працюють близько 20 років. від початку повномасштабного вторгнення Росії подружжя вирішило перекваліфікуватися у волонтерів.

Ми приїхали в Італію і зразу долучилися до церкви. Це українська церква в Італії, місто Новара. Ми звернулися туди, щоб якось допомогти, чимось бути корисними. Чоловік каже: я італієць, можу пересуватися між країнами (тому що наші хлопці не можуть виїжджати), – розповідає Наталя.

Антоніо, ледь стримуючи сльози, додає:

Я вже 20 років тут, в мені вже більше українського, ніж італійського. Коли побачили на власні очі, що це війна, зрозуміли, що не можна сидіти і не робити нічого.

В Італії сім’я допомагала українським біженцям. Але довго за межами України жити не змогли. Через три тижні повернулися додому. Захопили із собою продовольство для військових та переселенців. З того часу інтернаціональна сім’я волонтерів здійснила вже шість поїздок за кордон. Діти подружжя – 14-річна донька та 10-місячний син – поряд з батьками майже завжди.

Родина по черзі курсує між Україною, Італією та Румунією. Скрізь знаходять однодумців, які готові підтримувати Україну.

Цього разу до Хмельницького волонтери привезли 32 інвалідних візки, сотні кілограмів медикаментів та десяток систем для діабетиків. Допомогли сім’ї Москетто зібрати такий вантаж друзі з Італії та Румунії.

У Хмельницькому вантажі передають місцевому капелану Віталію Футорському. Майже кожного дня до священнослужителя звертаються військові з різними запитами. Відправляють допомогу переважно на східний та південний напрямок.

Сім’я Москетто тим часом вже збирається у наступну волонтерську поїздку.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook