Новини
Суспільство

Хмельничани встановили хрест на місці паломництва у Литві

На території католицької святині у Литві хмельничани встановили хрест та помолилися за Перемогу України. Нарахі

Гора Хрестів – місце паломництва у Литві. Розташована за 12 кілометрів від міста Шяуляй по дорозі Вільнюс – Рига, вона являє собою пагорб, на якому встановлено безліч хрестів, загальна кількість яких складає приблизно п’ятдесят тисяч.

Литовці вірять, що хрест, встановлений на цій горі, діє як оберіг. Тому ми встановили свій хрест, з Хмельницького, з України, і попросили Господа Бога зберегти Україну і захистити український народ, – розповіла хмельничанка Світлана Байдич.

Гора Хрестів є меморіалом жертвам насильницьких депортацій, які буди здійснені радянським тоталітарним режимом під час і після Другої Світової війни. За ці роки Гора стала місцем паломництва десятків тисяч людей з усього світу. Наразі тут незліченна кількість хрестів – від кількаметрових дерев’яних до маленьких натільних. Хрести з України теж є. Особливо їх побільшало, починаючи з 2014 року.

На горі встановлюють хрести не тільки католики, але й представники інших християнських конфесій. Крім того, нещодавно на одному з почесних місць був встановлений позолочений юдейський шестигранник.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook