Новини
Екологія

Шини, пляшки та інший непотріб витягнули з водойми комунальники Нетішина

Мальки риби, яку запустили минулої осені в обвідний канал у Нетішині, “працює” на відмінно, очищуючи водойму від того, що продукує природа. А от те, що скидають в каналі люди, доводиться вигрібати з неї комунальникам.

“Трофеї”, які витягнули з дня обвідного каналу працівники нетішинського КП “Благоустрій”, показали у соцмережах. Тут і шини, і пляшки – як пластикові, так і скляні, й інший непотріб, природу якого вже важко встановити.

Як повідомили у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради, розчищають русло обвідного каналу від фонтану до шандора (поблизу старого млина). Також розповіли, як “працюють” мальки різних видів риб, які випустили в канал восени. Молоді рибини майже на 90% очистили від водоростей водне плесо каналу.

Водорості ростуть постійно не тільки на поверхні води, а й на дні каналу, отже корму й «роботи» для риби вистачить, – йдеться у повідомленні.

Також мешканцям Нетішина вкотре нагадали про заборону на вилов риби в обвідному каналі. За цим постійно стежать працівники поліції та комунальник. А за порушення правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Читайте також: Південний Буг в Хмельницькому забруднюють стічні води

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook