Новини
Суспільство

Імпорт палива на Хмельниччину зріс у понад два рази

Імпорт товарів на Поділля скоротився за п’ять місяців на 15,4% у порівнянні з січнем-травнем минулого року до 196,7 мільйона доларів. До прикладу, транспортних засобів завезено на понад чверть менше: зниження на 26,9% до 23,3 мільйона.

Закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них теж суттєво впала. Імпортовано пластмас на 21,3% менше, загалом на суму 30,8 мільйона. Частка цієї групи від імпорту становила 15,7%.

За окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, падіння ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на понад третину – на 36,2% до 36,7 мільйона, що склало 18,7% від загального обсягу.

Область у понад два рази скоротила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За п’ять місяців падіння становило 54,1% до 7,4 мільйона. Відповідно частка текстилю в імпорті склала лише 3,7%.

Натомість подільський бізнес суттєво збільшив імпорт мінеральних продуктів – на 94,6%. Протягом перших п’яти місяців мінпродуктів завезено на 32,9 мільйона, а їхня частка в загальному обсязі поставок сягнула 16,8%.

Коли йде мова про мінеральні продукти, передусім йдеться про палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 31,6 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 107,5% – у понад два рази.

Продуктів рослинного походження закуплено на 15,4% більше – на 16,4 мільйона. Їхня частка становила 8,3% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook