Новини
Суспільство

Подружжя з Хмельниччини розшукує зниклого на війні сина

За останніми даними, 124 військових із Хмельниччини вважаються зниклими безвісти, ще з 50 захисниками втрачено зв’язок. Серед них – і Максим Марищак. Його пошуками займаються батьки, які чекають сина додому.

Максим Марищак – військовий, навчався у Кам’янці-Подільському. Попри юний вік став на захист батьківщини. Востаннє Максим, який воював на сході з 2021 року, виходив на зв’язок 15 березня. Після декількох днів очікування батьки забили на сполох та розпочали пошуки. Близько місяця не вдавалося дізнатися жодної інформації.

Потім прийшло сповіщення, що він 16 числа під час виконання бойового завдання з побратимом потрапили під обстріл, – розказує батько військового Володимир.

Матір додає – після обстрілу можливий і полон, і втрата пам’яті.

Згодом з’ясувалося, що Максим воював на ізюмському напрямку, у Кам’янці. Валентина Марищак розповідає, що це село місцеві жителі називають другим Маріуполем. Там проходила лінія зіткнення, точилися жорстокі бої. А бригада Максима тримала оборону. Зараз Кам’янка перебуває під контролем окупантів.

Наполягаємо на тому, щоб домовитися із другою стороною – зайти в село, забрати тих, хто залишився назавжди з наших хлопців, – каже Валентина.

На Хмельниччині пошуком зниклих захисників займається обласна військова адміністрація.

Якщо від ваших близьких довго не надходила ніяка інформація, потрібно звернутися до колл-центру при обласній військовій адміністрації, а також до поліції, – нагадав начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Телефони для звернень: 76-51-23, 76-21-34.

Батьки ж Максима не втрачають надії побачити свого сина та інших військових його бригади живими. Пошуками уже займаються відповідні структури, та подружжя просить усіх небайдужих допомогти дізнатися хоча б якусь інформацію.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook