Новини
Нетішинська міська

В одній зі шкіл Нетішина облаштовують укриття на 1000 місць

Не всі навчальні заклади Нетішина наразі мають власні укриття, які необхідні для того, аби розпочати навчальний процес у вересні. У владі заявили про облаштування укриття на тисячу місць в одній зі шкіл. Мешканці міста тим часом цікавляться, чи вистачатиме часу педагогам та дітям, аби перейти з навчальних закладів в укриття, які розташовані в інших приміщеннях.

Про готовність укриттів у закладах освіти області днями говорили на нараді у Хмельницькій ОДА. Як повідомили під час обговорення, на Хмельниччині наразі готові лише 20 відсотків укриттів у садочках та школах. Решту планують дооблаштувати до середини серпня.

Заклади освіти, які хочуть розпочати навчальний процес у режимі офлайн, але не мають власних укриттів, мають шукати по сусідству з садочками або школами. У Нетішинській громаді власних укриттів не мають школи №1 та №2, дитячі садки № 2 та №3 та старокривинський НВК. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк.

Аби заклади освіти таки почали навчальний процес вчасно, для НВК №2 та дитсадка №3 передбачили укриття в дитсадку №4. НВК №1 та дитсадок №2 можуть скористатися бомбосховищем у гуртожитку, де розташований ЦНАП.

Також міський голова повідомив, що додатково облаштовується бомбосховище на тисячу місць в 1 школі №1.

Щодо того, як працюватимуть заклади освіти, то рішення про форму їх роботи прийматиме Кабінет міністрів України та місцеві органи влади, керуючись оперативною та протиепідеміологічною обстановкою, додав очільник Нетішина.

Мешканці міста тим часом цікавляться не лише наявністю укриттів у закладах освіти, а й тим, чи встигатимуть все школярі та педагоги у відведений час переходити у ті з них, які розташовані окремо від дитсадків та шкіл.

Зокрема, в одній з місцевих груп люди пишуть:

До прикладу, діти перший клас в другій школі, де немає бомбосховища, в спортивній залі (на вулиці дощ) – скільки часу треба, щоб вийти з залу, дійти до класу, взяти куртки, дійти до 4 садочка?

Скільки часу потрібно для евакуації, не всієї школи, а хоча б одного класу – проводили такий експеримент?

Без одягання верхнього одягу, який знаходиться у гардеробі, за 1-2 хвилини усі учні встигають залишити школу і спуститися в укриття. Якщо виходять через гардероб, то до 8 хвилин. Головне, щоб діти дотримувалися правил: напрямків руху і поваги один до одного. До війни проводили евакуації (ЗОШ 4), тому усе реально. Інше питання, як будуть, не дай Боже, удари, наскільки їх можуть витримати наші ПРУ (укриття)??

Це нереально завести дітей з садочка до ЦНАП – їх поки одягнути всіх, то пройде 10 хвилин…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook