Новини
Суспільство

Стихійним торговцям у Шепетівці дали тиждень, щоб перенести “прилавки” на ринок

До кінця липня люди, які продають сільськогосподарську продукцію з асфальту біля міського ринку у Шепетівці, мають перейти від стихійної торгівлі з землі до цивілізованої – з прилавків на спеціально відведеній території. Таке рішення прийняли сьогодні, 22 липня, під час громадських обговорень у міській раді.

Нагадаємо, на розмову у міську раду зібралися сьогодні представники влади Шепетівки, правоохоронці, комунальники, підприємці, громадські активісти та шепетівчани, які реалізують сільгосппродукцію. Говорили про те, як прибрати стихійну торгівлю з території біля ринку та звільнити тротуар для перехожих. Коментуючи новину про громадські слухання вчора шепетівчани, зокрема, нарікали на те, що через продавців, які розкладають свій товар на асфальті на вулиці героїв Небесної Сотні, досить важко пройти цією територією з дитячим візочком.

Під час громадських слухань спільно зійшлися на тому, що стихійну торгівлю з тротуару потрібно прибрати, але зробити це мають всі, без виключення. Дирекція ж ринку має забезпечити всіх, хто бажає торгувати, рівними умовами для переходу та достатньою кількістю торгових місць.

Процес переходу триватиме протягом найближчого тижня. А вже з 1 серпня за тих, хто буде продовжувати торгувати з землі, візьмуться уповноважені органи, повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook