Новини
Суспільство

Хмельничани масово скаржаться на сморід у місті

Від ранку хмельничани скаржаться на сморід, що чутно у різних куточках обласного центру. Хтось грішить на фермерів на одній з околиць Хмельницького, хтось – на власників м’ясопереробних підприємств – на іншій. Протягом дня люди пишуть про те, що у місті нема чим дихати, проте джерело смороду встановити поки що не можуть.

Повідомлення про те, що у Хмельницькому чимось дуже неприємно тхне, почали з’являтися у соцмережах одразу після повітряної тривоги, під час якої над Хмельниччиною збили, за уточненою інформацією, чотири ракети. Це викликало специфічні жарти серед коментаторів, проте до справжнього джерела походження неприємного запаху містян не наблизило ніяк.

Судячи з повідомлень, сморід у місті, до прикладу, старожилам нагадував дещо призабуті “аромати”, що розносилися колись від м’ясокомбінату у мікрорайоні Ракове, комусь тхнуло каналізацією, комусь – гнояркою. Причому скаржаться хмельничани на неприємний запах протягом дня майже в усіх мікрорайонах міста. При цьому у деяких коментарях зазначалося, що тхне у тому чи іншому мікрорайоні вже не перший день.

Озерна задихається від ранку

Шо на катіоні що на проспекті шо на Дубово одне і те ж. Смердить

Як ніби корови пройшлись і нас…и

На Гречанах дихати неможливо

Дубово прямо жах

Зранку на Прибузькій дуже сильно смерділо якоюсь гниллю

На Зарічанській ще терпимо, але далі – це капєц

Зарічанська зранку було, думали, що від вибухів хтось злякався)

Колись такий запах був від спиртового заводу на Довжку в КП

Мені здається що це щось з каналізацією, прямо нею смердить

Озерна, запах каналізації

На Проспекті ужас, особливо ше після дощу

Молодіжна, смердить страшенно

Дуже воняє весь Південно-Західний район, прийміть міри, люди задихаються, а якась сволота гроші гребе на свинях, скоти.

Автовокзал, сморід жахливий. Вже кілька днів

На Гречанах відкрили який цех по заготівлі консервів для тварин, чи щось таке, наскільки розумію це від нього штин такий…

Воно ніби коров’ячим гноєм смердить або свинячим

Олешин – п‘ятий день сморід нестерпний. Комплекс по відгодівлі свиней процвітає

Власне, таких коментарів назбиралося понад чотири сотні. Зрештою, у телеграм-каналі Хмельницький LIVE запустили опитування, аби дізнатися, скільки хмельничан відчули протягом дня сморід у місті.

Проте не лише хмельничанам дісталася порція жахливих ароматів. Мешканці Олешина та ще декількох сіл Олешинської громади зранку прокинулися та день провели теж не в кращому настрої. Написали про це на сторінці у спільноті громади та попросили пояснень у старости. Проте за 12 годин відповіді так і не дочекалися.

Три дні тому мешканці Олешина викладали фото машини, що вивантажує гній на березі річки та цікавилися:

А відколи беріг став ГНОЯРКОЮ??? Перед першою вулицею (з сторони Гречан).

Відреагували на це також хмельничани, попередивши про ще одну загрозу, вже для Південного Бугу та його мешканців. Зокрема, місцевий активіст Павло Везденецький зазначив, що “злива змиє гній в Південний Буг! І буде мор риби за кілька днів. А потім дивуються, звідки на міському пляжі кишкова паличка! Від такого варварства там і сальмонела може з’явитися за кілька днів!”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook