Новини
Екологія

Екологи пояснили причини смороду у Хмельницькому та навколишніх селах

Нестерпний запах, який від учорашнього ранку псує настрій та здоров’я не лише хмельничанам, а й мешканцям навколишніх сіл, викликаний скиданням свіжого та необробленого гною на поля. Як зазначають в екологів, корені проблеми дійсно ростуть з села Олешин, проте винного мешканці Хмельницької громади шукали не в тому місці.

Після хвилі обурень та скарг, які протягом вихідного дня лунали, здається, на території всієї Хмельницької громади, міські екологи взялися шукати причину, через що ж воно так смердить (і продовжує смердіти до сьогодні) по всьому місту і в ближніх селах.

Аби обстежити територію (за дорученням міського голови) екологи дочекалися ранку (коли запах дістався навіть тих районів обласного центру, де в неділю його було не чути) та вирушили на пошуки джерела смороду.

Винуватцем назвали ТОВ “Нові аграрні технології” (зареєстроване в селі Олешин). Саме воно, стверджують в Управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм, скинуло на поля свіжий, не оброблений належним чином гній.

Попри те, що масово лунали скарги на сморід, перегній, схоже, так і продовжували вивозити на поля. Лише після втручання екологів, як зазначають в управлінні, вивезення тваринних залишків зупинили. Та почали займатися рекультивацією.

Щодо машини, що вивантажувала тваринні відходи на березі річки, які, на думку хмельничан, могли забруднити Південний Буг, то, за словами екологів, ці “добрива” належним чином оброблені та сухі, скидалися на приватні землі за 700 метрів від водойми та не становлять загрози для екології.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook