Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому впорядковують стежку до старого кладовища (ФОТО)

Трохи більше, ніж два тижні, знадобилося хмельницьким комунальникам, щоб взятися впорядковувати стежку, що веде до старого міського кладовища з вулиці Кам’янецької. Хмельничани, які вкотре за кілька років поскаржилися на непрохідну пішохідну артерію, що сполучає тротуар та цвинтар, приємно вразилися такою оперативністю комунальних служб.

Фото стежки довжиною кілька метрів, якою хмельничани користуються, щоб скоротити шлях від зупинки до житлових будинків, у різні пори року виклала на початку липня на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького хмельничанка Тетяна, супроводивши їх коментарем:

Дуже прошу хоч якось відремонтувати ось цей прохід від зупинки “Дитяча лікарня” до житлового масиву вулиць Ольжича (Разіна) і Володимира Леся (Чехова). Щодня маса людей ходять. Неможливо навіть літом пройти, по траві вигулюють собак, не обійти. Як варіант хоч би кинути кілька дощок, але не йти по кісточки в болоті. Отак вийдеш зранку з дому, і цілий день як порося з таким взуттям ((

Особливо непрохідною, як видно на фото, стежка ставала восени-взимку-навесні – посередині калюжа, обабіч – болото. Влітку пішоходи проторували підхід до сухого місця збоку. Як зазначила, відповідаючи на коментар авторка допису, це єдиний шлях, яким можна дійти до її будинку, або ж – обходити аж через Львівське шосе. Звісно, можна було б повернути ліворуч від зупинки, спуститися вниз і через головний вхід увійти на кладовище, а далі рухатися звичним маршрутом. Проте люди, як правило, завжди шукають найкоротшу дорогу. Особливо яскраво це видно на майдані Незалежності, де з року в рік хмельничани “зрізають” шлях через газон, витоптуючи там стежину, що ніколи не заростає травою, але досі ніхто не спромігся прокласти там “цивілізовану” доріжку. Про це, до речі, також пригадали у коментарях до цих фото.

Підключили до обговорення проблеми начальника Департаменту інфраструктури Василя Новачка…

…а в самому Департаменті перенаправили звернення до відповідальної структури:

Дано доручення працівникам СКП “Хмельницька міська ритуальна служба” обстежити для прийняття оптимального вирішення проблеми.

Минуло трохи більш як два тижні від публікації фото, і біля кладовища помітили комунальну техніку та комунальників, які взялися впорядковувати стежку.

Ще одна проблема, яка роками “муляла” мешканцям Південно-Західного мікрорайону – чимала яма на вулиці Інститутській – була вирішена так само оперативно. За тиждень її залатали, чим неабияк втішили мешканців мікрорайону.

Можуть, коли захочуть! – прокоментували фото.

Нагадаємо, вчора протягом дня хмельничани масово скаржилися на сморід у місті.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook