Новини
Екологія

Хмельницькі екологи знову прозвітували про стан води у Південному Бузі

У воді Південного Бугу в межах обласного центру зберігається перевищення показників споживання кисню, патогенні мікроорганізми не виявлені, кажуть в екологів. Риба у водоймі тим часом продовжує гинути.

Після чергового скандалу навколо Південного Бугу в Управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм оприлюднили чергові результати лабораторних досліджень води з річки. Як йдеться у повідомленні, станом на 25 липня у воді все ще перевищено такі показники як біохімічне споживання кисню та хімічне споживання кисню.

Показник що характеризує вміст кишкової палички (ЛКП) в допустимих межах. Колі-фаги в нормі, патогенні мікроорганізми (в тому числі сальмонели чи шигели) не виявлені, повідомили в екологів, проілюструвавши допис світлиною Південного Бугу навесні або восени, коли він точно не цвіте, зовсім не пахне і має природний колір.

Щодо того, чи можна вже нарешті купатися у Південному Бузі, в інформації екологів не йдеться. Натомість хмельничани продовжують викладати відео з рибою, яка плаває догори черевом просто поміж відпочивальниками. “Пощастило” помітити одну таку чималу рибину чоловікам на байдарках. Відео виклали у соцмережах.

Так от, люди, купайтеся у Бузі, водичка хороша, товстолоби-зомбі плавають. Будете плавати з товстолобами разом. Хороша вода в Бугу, звісно… – іронізують автори відео.

Головне фото ілюстративне. Автор: Віктор Карван

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook