Новини
Суспільство

У Хмельницькому жінкам-військовим влаштували терапію мистецтвом (ФОТО)

Терапію мистецтвом організували для жінок-військовослужбовиць, які брали участь у бойових діях. Провели заняття на базі Інформаційно-консультативного центру для сімей учасників війни.

Арттерапія – це метод психотерапії, який дозволяє з допомогою творчості пережити внутрішні емоції. Основне її завдання – вивільнення підсвідомого, полегшення емоційного стану, а у випадку теперішньої ситуації в Україні – профілактика проявів посттравматичного синдрому.

Провела заняття відома у Хмельницькому мисткиня, художниця та іконописиця Тетяна Цимбарецька, яка з допомогою мистецтва дарує позитивні емоції та почуття рівноваги. За традицією учасниці малювали ікони-вітражі, у створення яких вкладали власні переживання.

До початку заняття та після його завершення учасниці обговорюють свої відчуття, які зазвичай дуже відрізняються, адже мистецькі засоби та творчість покликані породжувати позитивні переживання, розповідають організатори заходу.  

Подібні заняття з арттерапії для військових проводяться з 2018 року, участь у них взяли десятки захисників України. За словами ініціаторки заходу Лесі Стебло, мистецькі уроки мають позитивні відгуки, тому проводитимуться й надалі.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook