Новини
Екологія

Хмельницькі екологи назвали ймовірну причину загибелі риби в Південному Бузі

Хмельничани продовжують мало не щодня викладати фото мертвої риби, що плаває у Південному Бузі, екологи продовжують шукати причину. Новий результат досліджень показав, що кисню у воді вистачає, тож гине риба не через це. Екологи припускають, що у загибелі риби можуть бути винні рибалки.

Нагадаємо, протягом тривалого часу хмельничани б’ють на сполох через загибель риби, яку фіксують у найбільшій річці міста. Викладають у соцмережі фото, відео, висувають різноманітні припущення, які підігрівають різноманітні екологічні “катастрофи” різного масштабу.

Одне з нових фото у соцмережах поширили вчора.

Суспільний резонанс змушує екологів частіше перевіряти воду в Бузі, аби встановити нарешті причину загибелі риби. Спочатку грішили на нестачу кисню та задуху. Тепер же кажуть: кисню у воді вистачає як вдень, так і вночі.

Так, нічна перевірка показала, що рівень кисню у Південному Бузі становить 6-7 мгО2/дм3 в усіх місцях проб. Відповідно до вимог, вміст розчиненого кисню повинен становити не менше 4,0 мгО2/дм3).

Можемо констатувати, що риба гине не через брак кисню у воді, – повідомили в управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм.

Також додали, що під час останньої перевірки вдень рівень кисню досягав 11 мгО2/дм3, що є досить хорошим показником.

Оскільки кисню у воді вистачає, взялися шукати іншу причину загибелі риби. І, схоже, знайшли.

Порозмовлявши з місцевими мешканцями та рибалками, не виключаємо, що ймовірною причиною загибелі може бути вилов риби забороненими знаряддями у нічний час (електроловами), у результаті якого гине велика кількість водних біоресурсів,прокоментували в екологів.

Надалі планують продовжувати відстежувати стан річки Південний Буг та ініціювати збільшення кількості патрульних екіпажів на прибережній смузі річки у нічний час.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook