Новини
Події

З підняттям прапора та погашенням марки у Хмельницькому відзначили День української державності (ФОТО)

Два свята в один день святкують сьогодні українці. День Хрещення Київської Русі та День української державності, який цьогоріч ми відзначаємо вперше. Ранкові обстріли, якими російський агресор “привітав” українців на Київщині та Кіровоградщині, не зіпсують настрою українцям, котрі виборюють свою свободу від “дружніх братських обіймів” сусідів, та не зламають їхню волю до перемоги. Мешканців Хмельниччини зі святом привітав начальник обласної військової адміністрації, а святкові урочистості, вже традиційно, відбулися біля найбільшого в області державного прапора.

Під час урочистостей, які відбулися на території дендропарку “Поділля”, де встановлено флагшток з найвищим та найбільшим прапором Хмельниччини, хмельничани також мали можливість побачити процес погашення нової патріотичної поштової марки “Доброго вечора, ми з України”, яку випустили накладом у 5 мільйонів екземплярів. Дизайн марки з українським трактором, який тягне російський танк, обрали українці під час голосування. Символічно, що марку пустили в обіг саме у такий важливий для України день, а погасили у Хмельницькому не біля головного поштамту, як зазвичай, а біля головного прапора, адже на малюнку марки також є державний стяг.

Тут же, на місці, можна було придбати і марку, і конверт до неї, й іншу патріотичну сувенірну продукцію, яку реалізовували у спеціально встановленому наметі. Ті ж, хто не потрапив на урочистості, можуть традиційно поповнити філателістичну колекцію у поштових відділеннях або через інтернет-магазини.

З привітаннями до подолян звернувся начальник Хмельницької ОВА.

Сьогодні ми відзначаємо велике державне свято. Ми його відзначаємо вперше. Це День української державності. Вітаю вас всіх з цим святом. Впевнений, що наша держава непереможна. І щодня, дивлячись на подвиги наших воїнів, ми бачимо нашу історію і творимо наше майбутнє. Все буде Україна!сказав Сергій Гамалій.

Також начальник Хмельницької ОВА вручив державні нагороди та відзнаки визначним подолянам:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook