Новини
Суспільство

Держархів Хмельниччини влаштував захід до Дня української державності

Вчора, 28 липня, у БЦ Парус відбувся захід з нагоди Дня Української Державності. Захід було організовано Державним архівом Хмельницької області спільно з Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА.

У заході взяли участь керівництво Хмельницької ОВА та Обласної ради, керівники структурних підрозділів ОВА, члени обласної кінокомісії, представники вишів, архівісти, науковці, активна молодь, громадські діячі Хмельниччини.

Розпочався захід з історичного екскурсу на тему: ,,Україна на шляху до незалежності: регіональний аспект”. У рамках екскурсу слухачі мали можливість ознайомитися з банерною виставкою підготовленою Держархівом області з історії становлення Української Державності.

Далі виступили заступник голови Обласної військової адміністрації Володимир ЮР’ЄВ та заступник голови Обласної ради Валентин Соколюк.

По завершенню офіційної частини були громадські обговорення у форматі ,,світове кафе”. На обговорення були запропоновані такі актуальні теми:

  • історичні події, які сприяли утвердженню української державності;
  • історичні події, які стримували розвиток української державності;
  • наше сьогодні: що необхідно зробити для утвердження української державності.

Учасники заходу були розділені на команди за віковою категорією на три покоління, де кожен учасник мав можливість висловитись щодо запропонованих тем.

Обговорення проводила фахівець Обласної військової адміністрації з питань організації громадських заходів Тетяна Архіпович.

Більше фото з заходу – за посиланням

Довідково: “Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже “українців не зламати”, – заявив Президент України Володимир Зеленський. День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook