Новини
Події

Патріотичний мурал відкрили у Хмельницькому

У мікрорайоні Гречани з’явився патріотичний мурал у жовто-синіх кольорах. На стінописі місцеві художники відтворили янгола-охоронця, який зі зброєю в руках обороняє нашу державу. Відкрили мурал під звуки електроскрипки, а також під виступи вихованців спортивно-культурного центру “Плоскирів”.

Янгол-охоронець у військових обладунках охороняє Україну – такий мурал тепер прикрашає територію поблизу стадіону «Локомотив». Відкрили його вчора, 28 липня, до Дня української державності.

Раніше цю стіну «прикрашали» не дуже пристойні написи, ми з ними боролися, а потім вирішили, що варто спробувати створити тут мурал, і це допоможе нам їх замалювати. Сподіваємося, що мешканці мікрорайону це оцінять, – каже культорганізаторка СКЦ «Плоскирів»  Ольга Шевцова.

Створила стінопис команда з 10 волонтерів. Кураторкою процес стала Дана Палаш, яка у місцевому ВПУ освоїла професію живописиці.

Тут позаду має бути криївка, і ми хотіли для не зробити гарний фасад, – каже художниця.

Відкривали мурал під звуки електроскрипки. Відомі українські хіти відтворив музикант Олександр Антонюк.

А ще на заході розіграли футболку із зображенням муралу. Отримала його одна із наймолодших гостей заходу.

Створювати такі мурали, на думку хмельничан, саме на часі, адже у складний період вони підіймають бойовий дух українців.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, схожий мурал створили раніше у центрі міста, на приміщенні ЦНАПу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook