Новини
Суспільство

Родині переселенців подарували будинок на Хмельниччині

Ще одна родина українців, яка змушена була рятуватися від війни на Хмельниччині, матиме своє житло. Завдяки допомозі небайдужих американців будинок придбали та подарували багатодітній сім’ї переселенців з Миколаївщини. Крім домівки, родина отримала несподівані подарунки, які розчулили їх до сліз. Це вже другий будинок, який на Хмельниччині придбали завдяки коштам американської благодійної організації August Mission.

Хмельниччина п’ятий місяць продовжує бути тилом для українців, які постраждали від війни. Прикладом милосердя стала волонтерська допомога багатодітній родині з Миколаївщини, адже їм довелося пережити справжнє пекло і забути про своє звичне життя. Наприкінці травня будинок, в якому мешкала сім’я, розбомбили «Градом». Люди втратили не лише дім, а й роботу та загалом звичне життя.

Ольга та Андрій та їхні четверо синів залишилися без даху над головою. Спочатку родина жила в одному з гуртожитків у Хмельницькому. Тепер вони мають власний будинок, ключі від якого отримали днями.

За словами волонтерів, до пошуків будинків, які планують передати родинам переселенців, підходять відповідально: щоб він був якомога ближче до міста, щоб була транспортна розв’язка тощо.

Кошти на купівлю таких будинків у США збирає благодійна організація August Mission. Їхня головна мета – допомогти родинам, які втратили все, повернути їм віру в щасливе майбутнє та подарувати шанс на мирне життя.

На купівлі будинку сюрпризи для родини переселенців не завершилися. Дві американські родини вирішили допомогти з найнеобхіднішим на новосілля та придбали побутову техніку та посуд.  Від побаченого господарі не стримали сліз.

Коли ми купували побутову техніку та кухонну атрибутику, ми думали про свої родини – що найнеобхідніше було б нашим дітям. Тому ми вклали сюди не просто гроші чи час, а й душу, –розповіла волонтерка August Mission Рейчал Вімен.

На цьому співпраця американських та місцевих волонтерів не завершується. Благодійники продовжать збір коштів на купівлю житла родинам, які дійсно цього потребують.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook