Новини
Суспільство

У Хмельницькому діє єдиний в Україні штаб допомоги глухим постраждалим від війни

Протягом 5 місяців на базі однієї зі шкіл Хмельницького, де навчають дітей з порушеннями слуху, діє єдиний в Україні штаб допомоги глухим внутрішньо переміщеним особам. На початку війни тут тимчасово проживали переселенці. Паралельно  працівники надавали допомогу людям з порушенням слуху. А також відправляли її в окуповані міста та регіони, де тривають бойові дії. Продовжують займатися цим і зараз.

За цей час ми пропустили через Штаб глухих біженців близько 700 нечуючих осіб. Потім люди почали звертатися окремо і просити допомогу продуктами.Багато біло проблем, тому що глухі люди не мають доступу до інформації. В пунктах, де роздають це все, люди по списку себе можуть не почути, – розповідає керівниця штабу Галина Воробель.

Штаб діє за підтримки міської ради та Хмельницької обласної військової адміністрації. Остання надала штабу необхідний запас речей, які днями передадуть тим, хто їм потребує. Збирають допомогу і власними силами.

Те, що було в садочках – залишки продуктів (крупи, макарони, картоплю) – ми все давали. Дещо докуповували, відправляли буси. Відправляли в Чернігів, в Охтирку на Сумщині, в Запоріжжя, Миколаїв, – каже Галина Воробель.

Зараз тут формують вантаж до тимчасово окупованих міст та регіонів, де тривають бойові дії, та звільнених від окупантів територій. Це продукти швидкого приготування, дитяче харчування, засоби особистої гігієни.

У Штабі переконують: будуть надавати допомогу усім, хто цього потребує, аж до перемоги.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook