Новини
Суспільство

У Хмельницькому запрацював штаб допомоги вимушеним переселенцям

Хмельницький комунальний кінотеатр ім. Т. Шевченка перетворився на прихисток для тих, хто тікає від війни. У холі перед кінозалом тут сидять координатори роботи штабу. Станом на 10 ранку переселенців не було. Але вони приїздили сюди вночі.

Вночі було 18 людей. Це ті, хто  продовжують пересуватися країною в більш безпечне, як вони вважають, місце. Вони отримали тут підтримку, допомогу, обід й продовжили мандрівку далі, – прокоментував заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак.

У штабі присутні представники управління соцзахисту, медпрацівник,  психолог, силовики для охорони й волонтери. Всі чекають на нову хвилю вимушених переселенців. Кажуть, люди вже телефонували й повідомили про наміри приїхати – і поїздом, і власним транспортом. 

Прибували з Миколаєва, Києва, одна одинока бабуня – з Вінниці. Один хлопець приїхав з Києва, чекав до 8 ранку, поки відкриється військомат. А потім пішов записуватися туди, – розповідає фахівець міського управління праці та соцзахисту населення Віталій Клепач.

В окремому приміщенні прибулі можуть  перекусити й випити гарячі напої. Тут же облаштували столик для дітей.

В кінозалі дві волонтерки сортують речі: по окремих купках дорослі й дитячі, взуття, ковдри, рушники, посуд, постільна білизна, іграшки.

Все треба, особливо якщо  приїде людина без нічого. Це зараз людей мало. А якщо буде багато… Якщо щось лишиться, ми передамо це на Схід. Бо тим людям треба буде всього дуже багато, – пояснює волонтерка Любов Габрух.  

Можуть знадобитися також засоби гігієни, продукти тривалого зберігання. Незабаром мають привезти холодильник. Небайдужі хмельничани вже принесли до кінотеатру картоплю,  консервації, тушонку, яблука, соки для дітей.

Штаб розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 40. Телефон довіри: 067-133-15-50. Інші контактні телефони: 067-380-15-57, 067-380-17-21, 067-380-28-08.

Нагадаємо, допомога продуктами потрібна також волонтерам, які об’єдналися задля захисту держави та центру крові у Хмельницькому.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook