Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому продовжують пошуки власника “безпритульного” МАФу

Історію кіоску для продажу морозива, який мігрував вулицями міста, аж поки не зупинився на зеленій зоні в мікрорайоні Озерна, днями розповіли у соцмережах хмельничани. Безхазяйну приблуду взяли під опіку комунальники, які прибрали його з газону. Тепер же очікують на власника – щоб повернути майно, а також стягнути штраф та компенсацію за витрачені на демонтаж, перевезення та зберігання МАФу кошти.

Дивно, але хто і коли встановлював у недозволеному місці чималий кіоск та хто і як його переміщував між локаціями, хмельничани, судячи з відгуків у соцмережах, не помітили. Можна припустити, що все робилося під покривом ночі, користуючись комендантською годиною та відсутністю людей на вулицях. Хмельничани ж лише констатували його подорожі та зверталися з проханнями до влади прибрати це неподобство, особливо з зеленої зони.

У владі припускають, що підклав таку “свиню” на газон хтось немісцевий, хто не знає правил, за якими в Хмельницькому встановлюються малі архітектурні форми. Аби поінформувати власника МАФу про те, що він ці правила порушив, кіоск обклеїли з усіх боків зверненнями. Проте вони залишилися без відповіді. А кіоск вирушив у чергову мандрівку – під опіку хмельницьких комунальників.

Дозволів підприємець не отримав. Ми взагалі не знаємо, що за підприємець і з якою метою він встановив там цей кіоск. До того ж він встановлений в зеленій зоні, де ніколи не передбачалося торгівельних павільйонів, і не передбачається. Там гарна зелена зона, – прокоментував заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, який і повідомив днями про те, що незаконний кіоск демонтовано, а власника чекають “на розмову”.

Хмельничани з іронією сприйняли ситуацію і почали жваво її обговорювати та пропонувати свої варіанти, як прилаштувати “безпритульного”. Зокрема була ідея віддати його “Електротрансу” – під продаж проїзних – або віддати на потреби ЗСУ, аби цей “грибочок” знову ненароком десь не виріс.

Проте віддавати кіоск у чужу власність міські владці не планують. МАФ вірно чекатиме свого власника, на якого вже попередньо склали адміністративні матеріали.

Якщо власник таки відгукнеться, то, після розгляду справи адміністративною комісією, він має сплатити штраф та компенсувати підприємству вартість доставки, – зазначив Микола Ваврищук.

На сьогодні – це просто нонсенс – поставити кіоск, де заманеться, без усякого погодження. Так робити не можна, я думаю, це всі розуміють, – додав посадовець.

На думку владців, ситуація, що сталася, буде повчальною історією для усіх підприємців, які планують заробляти у місті поза правилами.

Що ж буде, якщо власник МАФу так і не відгукнеться, наразі невідомо.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook