Новини
Здоров’я

Профогляд за годину можуть пройти діти у хмельницькій поліклініці

Близько сорока тисяч дітей, які проживають у Хмельницькій громаді, цього літа мають пройти медичний профілактичний огляд. Це обов’язкова умова для зарахування до шкіл та садочків. Аби малечі було не страшно, а навпаки – цікаво, у міській дитячій лікарні для пацієнтів розробили “мапу скарбів”. Також започаткували програму “Садочок та школа чекають на вас”, яка дозволяє обійти усіх лікарів всього за годину.

Маленьких пацієнтів у вестибюлі зустрічає медична сестра. Щодня до неї по «мапи скарбів» приходить понад три десятки дітей. Після того, як всі фахівці оглянуть малюка, він повертається до медсестри із заповненим бланком та отримує подарунок.

Медичні огляди у дитячій лікарні традиційно розпочинаються в середині літа. Найбільше пацієнтів – саме у серпні. За словами завідувача поліклінікою Ігоря Бойка, цього року профогляд мають пройти близько 40 тисяч дітей, які проживають у Хмельницькій громаді. Аби малечі було не страшно, а навпаки – цікаво – створили «мапу скарбів».

Квест у нас існує для менших пацієнтів, він спрямований на їхній психологічний комфорт, на те, щоб вони не боялися перебувати в нашому закладі, не боялися медичної послуги як такої. Також у цьому році ми запустили програму «Садочок та школа чекають на вас». Ми зробили так, щоб проходження профогляду було зручним і відбувалося в максимально короткий термін, – каже очільник закладу.

Аби пацієнти дитячої поліклініки могли пройти профогляд за годину, лікарі розмістилися поблизу реєстратури, неподалік один від одного.

Кількість лікарів, яких необхідно відвідати під час профогляду, залежить від віку дитини. У три роки – це стоматолог та логопед, у шість – до списку додається окуліст, травматолог та хірург.

В 11 років – обов’язковий огляд окуліста і стоматолога. У 12-13 років – стоматолог, дівчаток оглядає гінеколог, якщо є покази. У 14-15 років, раз на рік, оглядає дитячий хірург та ендокринолог, – роз’яснює лікарка-консультантка Надія Лазаренко.

Завдяки програмі «Садочок та школа чекають на вас», попередній запис до лікарів не обов’язковий, – йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook