Новини
Суспільство

У розроблений хмельничанином «тривожний» застосунок додали нові види сповіщень

Застосунок «Повітряна тривога», розроблений Ajax Systems разом з хмельницькими айтівцями та за підтримки Мінцифри, відтепер попереджатиме українців про кілька видів загроз. Оновлений додаток вже доступний для використання.

Про нововведення, які мають запровадити у застосунку «Повітряна тривога», який розробив хмельничанин Степан Танасійчук, начальник Хмельницької ОВА повідомляв ще наприкінці травня. Щоправда, тоді Сергій Гамалій втримав інтригу та не розповів одразу, про що йдеться. Зазначив лише, що йдеться про оновлення, які «допоможуть всім жителям Хмельниччини і нашої України». Ймовірно, малися нововведення, які днями з’явилися у застосунку, – нові види сповіщень, що повідомляють не лише про ракетну, а й про інші види загроз.

Мобільний застосунок «Повітряна тривога» уже завантажили понад 11 мільйонів разів. Особливо в пригоді програма стає тим людям, поблизу яких не чути сирен. Нещодавно додаток оновили: додали туди попередження про вуличні бої та артилерійські обстріли. Крім того у додатку з’явилося попередження про можливі хімічну та радіаційну загрози.

Сигнали оповіщення для всіх п’яти типів загроз відрізнятимуться. Окрім цього, застосунок надсилатиме текстові повідомлення з рекомендаціями дій залежно від виду небезпеки. Аби додати нові сповіщення, додаток потрібно оновити. Оновлення вже доступне на трьох платформах.

За прогнозами розробника, найближчим часом планують додати англійську мову та інформаційну довідку під час евакуації населення.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook