Новини
Кримінал

Через шахраїв мешканці Хмельниччини втратили понад 55 тисяч гривень

Попри неодноразові нагадування та роз’яснювальну роботу, яку ведуть з населенням правоохоронці, мешканці Хмельниччини продовжують ловитися на гачок шахраїв, які використовують різні методи, аби нажитися на чужих емоціях. У поліції зазначають: жертвами злочинних схем стають люди різного віку – як молоді, які добре знають про подібні афери, але сподіваються, що з ними такого ніколи не станеться, так і літні, які не можуть протистояти психологічному тиску та віддають останнє, аби врятувати близьких від неіснуючої загрози.

Чотири звернення отримали правоохоронці Хмельниччини за добу від подолян, які стали жертвами шахраїв. Вони використали чотири різні, але добре знайомі схеми шахрайства: продаж товарів в інтернеті, дзвінок з банку, виплата матеріальної допомоги та відкуп від кримінальної відповідальності.

20 310 гривень перерахувала шахраям 29-річна хмельничанка, яка намагалася купити профнастил для даху на одному з інтернет-майданчиків. Гроші жінка перерахувала, але товару так і не дочекалася.

22 000 гривень втратила 58-річна хмельничанка, яка отримала “дзвінок з банку” та надала свої особисті дані, щоб захистити кредитну картку.

3 106 гривень не дорахувалася хмельничанка, також розповівши особисті дані невідомій особі, яка пообіцяла виплату матеріальної допомоги.

10 тисяч гривень перерахувала 83-річна пенсіонерка на чужий картковий рахунок, щоб її онуку не притягували до відповідальності за нібито завдані комусь тілесні ушкодження.

За всіма вказаними фактами правоохоронці проводять розслідування та вкотре нагадують про необхідність бути обережними та оберігати від шахраїв своїх близьких, особливо старшого віку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook