Новини
Суспільство

На дитячому блокпосту у Хмельницькому збирають гроші для ЗСУ

Майже 2 тисячі гривень за три дні – стільки зібрали юні волонтери у Хмельницькому. В одному з мікрорайонів міста вони облаштували блокпост. Зупиняють всі автомобілі, які їдуть вулицею. Не лише цікавляться, куди прямує водій і чи справжній він українець, а й просять фінансової допомоги для армії.

Ініціатором створення блокпоста в одному з мікрорайонів Хмельницького став 9-річний Дмитро Тищенко. Разом з друзями-однодумцями вирішив зупиняти весь транспорт, що проїжджає їхньою вулицею. Прикладом для хлопця стали відео в соцмережах, в яких він побачив, як його однолітки допомагають Збройним силам України. Друзі його підтримали, тож тепер діти щодня виходять на свій блокпост. Стоять там від ранку до самого вечора. Обідають – по черзі.

Блокпостівці розповідають: раніше вони віддавали перевагу звичайним дитячим літнім розвагам: каталися на велосипедах та самокатах, грали в теніс та футбол. Тепер же у них – доросле заняття.

Батьки дітей підтримують та пишаються ними.

Вони зранку прокидаються – і в них вже робота: «Ми біжимо на блокпост збирати кошти для ЗСУ». На телефон не мають часу. Це їх настільки захопило, вони зрозуміли, що хоч невелика частина, але допомога піде для оборони нашої країни, – розповідає мама блокпостівця Романа Тетяна Пасічник.

За три дні дітям вдалося зібрати майже дві тисячі гривень. Вони зізнаються: витратити кошти на свої потреби навіть не думали.

Аби передати гроші військовим, діти разом з батьками звернулися до Благодійного фонду «Волонтери Поділля».

Ми працюємо з 2015 року – такого не було. Діти не долучалися саме в такій формі. Були малюнки, була домашня випічка, а так щоб конкретно допомога Збройним силам матеріально – це вперше, – розповідає волонтер фонду Олег Яницький.

Волонтери розповідають: кошти витратять на купівлю нових автівок для військових. А діти тим часом продовжать свою роботу на блокпості.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook