Новини
Кримінал

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка шахраювала з обміном автомобілів

Схему легалізації автомобілів, здобутих незаконним шляхом, розробила та впроваджувала у життя група з чотирьох мешканців Хмельниччини. Обмінюючи легальні автомобілі на “проблемні”, вони таким чином завдали збитків потерпілим на кілька сотень тисяч гривень.

Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, зловмисники пропонували мешканцям області обміняти їхні автомобілі на кращі за доплату. Проте разом з новими автомобілями люди отримували проблеми, оскільки транспортні засоби, які їм передавали, перебували у заставі, або під арештом, або придбані в кредит, або мали підроблені документи чи перебиті номери. Дізнавалися нові власники транспорту про такі “сюрпризи” вже тоді, коли починали переоформлювати його на себе.

Таким чином зловмисники легалізували шість автомобілів, які переоформили на третіх осіб, завдавши збитків потерпілим на суму понад 800 тисяч гривень, йдеться у повідомленні прокуратури.

Всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Санкції інкримінованих статей передбачають декілька альтернативних видів покарання, найсуворіше з яких – позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook