Новини
Інфраструктура

Під час повітряних тривог громадський транспорт на Хмельниччині курсуватиме за новими правилами

Наказ щодо внесення змін в роботу громадського транспорту в області під час повітряних тривог начальник Хмельницької ОВА планує підписати найближчим часом. Очікується, що за новими правила транспорт має зупинятися у безпечних місцях, висаджувати пасажирів, а тих, хто не захоче переходити в укриття, везтиме до кінцевої зупинки.

Про новації, які планують запровадити в роботу громадського транспорту, повідомив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації у своєму зверненні до громади.

Судячи із запланованих нововведень, тролейбуси та автобуси у всіх населених пунктах Хмельницької області під час повітряних тривог мають зупинятися на найближчій зупинці або в будь-якому безпечному місці. Пасажири матимуть декілька варіантів дій на вибір: вийти з салону та прямувати до укриття, залишитися в салоні, але їхати не туди, куди планували, а на кінцеву зупинку. Відповідно до запланованих змін, брати нових пасажирів по маршруту слідування водіям заборонять.

Лише після відбою повітряної тривоги транспорт може продовжити курсування за звичним маршрутом.

Перевізників, які обслуговують маршрути, влада на місцях має забезпечити переліком укриттів, які повинні бути у водіїв, аби вони могли повідомити про них пасажирам. Також така інформація має бути розміщена на зупинках громадського транспорту.

Про необхідність дбати про свою безпеку Сергій Гамалій говорив у вчорашньому зверненні до громади. Зокрема, закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та дотримуватися вимог комендантської години.

Тим часом у Харкові готуються встановити першу “безпечну зупинку”, яка слугуватиме укриттям. Всього у місті визначили 25 місць з найбільшим скупченням людей, де встановлять такі залізобетонні конструкції. Вони мають захистити мешканців міста під час артилерійських обстрілів.

Нагадаємо, у Хмельницькому на 10 днів внесуть зміни у рух громадського транспорту

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook