Новини
Кримінал

Радник одного з міських голів Хмельниччини зберігав карту з новим поділом України

Карту України, що частково була поділена між Росією та трьома західними країнами, у колаборанта вилучили під час обшуку в його помешканні. Крім цього, «відзначився» радник міського голови з Хмельниччини й своїми публічними запереченнями російської агресії та звинуваченнями в бік української влади. Попри те, що в судовому засіданні свою вину 74-річний чоловік заперечував, а колабораційні промови не пам’ятав, суд призначив йому максимальну міру покарання.

Радника Старокостянтинівського міського голови визнали винним у колабораціонізмі після його публічних заяв в адміністративному приміщенні, які заперечували факт російської агресії, тероризму та геноциду на території України. Крім того, як встановило слідство, з боку колаборанта лунали претензії на адресу журналістів місцевого видання за те, що вони у своїх текстах використовують слово «рашисти», яке «ображає росіян». На додачу у помешканні радника міського голови під час обшуку виявили карту України з новим «розподілом», де частина територій на сході країни «відходила» до Росії, частина територій на заході – до Польщі, Угорщини та Румунії.

У вироку суду зазначено, що в квітні поточного року у приміщенні міської ради радник міського голови Старокостянтинова в присутності свідків заперечив безчинства та тероризм російських військових в Україні фразою «Вбивають і гвалтують український народ не війська російської федерації, а наша українська пропаганда!» Згодом свою позицію повторив у кабінеті міського голови, на що отримав вказівку залишити кабінет та написати заяву на звільнення. Із заявою про колабораціонізм свого підлеглого, що підтверджувався відеозаписом, міський голова звернувся наступного дня до Служби безпеки України. Під час обшуку у помешканні підозрюваного правоохоронці вилучили, крім карти України з невідповідним розподілом, паспорт зразка ще радянських часів, повідомляє ХМ-ІНСАЙД.

Вирок суду, за яким колишньому раднику заборонено протягом 15 років обіймати посади в органах влади різного рівня, може бути оскаржений в апеляційному суді, оскільки чинності він ще не набрав, повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook