Новини
Духовність

Внаслідок травм, отриманих у ДТП, помер священник з Кам’янеччини

Отець Єжи Чарнецький відійшов у вічність сьогодні, 10 серпня, від травм, отриманих у дорожньо-транспортній пригоді, в яку потрапив чотири дні тому. Настоятелю храму на Кам’янеччині було 47 років.

Як повідомляє видання CREDO, увечері 6 серпня настоятель парафії Преображення Господнього в Новій Ушиці отець Єжи Чарнецький SVD потрапив у ДТП, коли повертався з чування* у Браїлові. Разом зі священником в автомобілі перебував 18-річний міністрант** Дмитро з Вербовця. Хлопець загинув на місці ДТП. Отця Єжи з численними травмами доправили до лікарні у Вінниці. Лікарі боролися за його життя, проте сьогодні зранку настоятель відійшов у вічність.

Єжи Чарнецький народився в польському місті Моронг (Morąg) в 1975 році, свячення отримав з рук архієпископа Войтка Зємби в Пенежно в 2007 році. Після свячень працював в Польщі, а з 2016 почав своє служіння в Україні у Новій Ушиці.

За інформацією видання, вірні дуже цінували свого священника, оскільки він служив вірою і правдою своїм парафіянам не лише у Новій Ушиці, а й у найближчих селах. Багато часу проводив з молоддю та міністрантами, які поважали його та дослуховувалися до порад. З початком вторгнення росіян в Україну отець Єжи збирав кошти і продукти в Польщі на потреби людей, які постраждали від війни.

На жаль, у зв’язку з важкими травмами після автокатастрофи відійшов у вічність, але завжди залишиться в пам’яті людей, яких він зустрів на своєму земному шляху. Вічне спочивання дай йому Господи, і світло віковічне нехай йому світить! – сказав парафіянин Олександр Громяк у коментарі для CREDO.

  • * Нічні чування називають всеношним бдінням, або іншими словами – це молитва у той час, коли ми могли б спати. Древня традиція нічних чувань слідує євангельським словам Христа, який сказав: “Чувайте (пильнуйте) й моліться, аби не ввійти у спокусу…” (Мр. 14:38).
  • ** Міністра́нт – у католицькій відправі прислужник священника. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook