Новини
Освіта

Випускники хмельницької гімназії встановили рекорд під час здачі мультипредметного тесту

За підсумками основної сесії мультипредметний тест на 200 балів склали тринадцятеро випускників Хмельницької гімназії № 1. Десятеро отримали найвищий бал з математики. А одна з випускниць здобула 200 балів одразу з двох предметів.

В мене трусилися руки, коли я перевіряла свій результат. І коли висвітилася цифра, я сказала: ніби 200, але поки не прийдуть результати в електронний кабінет, я не повірю, – ділиться емоціями одна з випускниць Іванна Царук.

200 балів одразу з двох предметів – математики та історії України – здобула Віра Кузьмінська. На виконання усіх 30 завдань під час тестування дівчина витратила 40 хвилин. І вже за півтори години дізналася результат.

Тест був легший, ніж я очікувала, тому, коли я почала робити завдання, хвилювання зникло. Якщо з математики – це було очікувано, то з історії я такого результату не чекала, – каже дівчина.

Обидві дівчини – золоті медалістки. Після 24 лютого готувалися до математики дистанційно – з вчителями Оленою Поляковою та Оксаною Ратушняк. А ще – самостійно – та з репетитором.

Цього року, вперше з 2005-го, в гімназії №1 – справжній рекорд. Найвищі 200 балів отримали 13 випускників. До війни дівчата мріяли вступати до вишів за кордоном. Нині ж переконані – їхні знання потрібні Україні. Іванна планує вступати на менеджмент, а Віра – стати програмісткою.

Я підсвідомо вкладала їм думку, що потрібно бути конкурентоспроможними з 5 класу. Це олімпіади, участь в Малій академії наук. Троє гімназистів, які отримали 200 балів, – члени МАН, – розповідає вчителька математики Оксана Ратушняк.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook