Новини
Суспільство

На Хмельниччині вдвічі зріс попит на паливні дрова

За 6 місяців лісівники Хмельниччини продали стільки дров, скільки за весь минулий. Зростання попиту пояснюють тим, що через російську агресію мешканці області побоюються перебоїв з газопостачанням.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства кажуть: у 2022 році попит на дрова паливні зріс на 100 відсотків, у порівнянні з минулим роком.

Ми сьогодні всі розуміємо,  що газу може бути не достатньо, або взагалі його може не бути. Люди відповідно реагують на ці речі. І зараз за пів року ми вже реалізували 75 тисяч кубів дров паливних, а це така цифра, як за цілий минулий рік, – розповідає начальник Хмельницького ОУЛМГ Петро Пешко.

Та додає: до кінця року планують заготувати ще 54 тисячі кубів. Лісівники запевняють: такої кількості буде достатньо для жителів Хмельниччини.

В одному з урочищ неподалік Хмельницького наразі триває заготівля паливних дров. За допомогою спецтехніки деревину валять, ріжуть та вантажать. Перед цим деревину маркують, і вона одразу потрапляє в електронну систему обліку.

З лісу деревину везуть на склад. Там же на спеціальній машині її подрібнюють та готують до продажу, фасуючи у спеціальну «тару».  

Колоті дрова реалізуємо: 1680 гривень – самовивіз, 2106 гривень – з нашою доставкою до споживача, – розповів майстер складу Віталій Онищак

На одному зі складів лісового господарства щодня обробляють близько 15 кубометрів деревини. Заготівля дров в області відбувається упродовж всього року, йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Нагадаємо, дрова паливні на Хмельниччині можна придбати також через лісові магазини.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook