Новини
Кримінал

Правоохоронця з Хмельниччини затримали на валютному хабарі (ВІДЕО)

У керівника одного з підприємств Міноборони правоохоронець з Хмельниччини вимагав кілька тисяч доларів, аби не ускладнювати розпочату проти нього кримінальну справу про хабарництво новими доказами, виявленими під час проведення слідчих дій. Проте і сам попався “на гарячому”, коли отримував частину обумовленої суми. Тепер також сяде на лаву підсудних та відповідатиме перед законом за скоєне.

Як повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань, керівнику підприємства зі сфери Міністерства оборони України свого часу повідомили про підозру в отриманні хабаря. По справі проводили негласні слідчі розшукові дії, під час яких правоохоронець здобув нову інформацію, яка, ймовірно, могла ускладнити долю підслідного. Відтак, аби не давати інформації хід, правоохоронець вирішив домовитися з фігурантом справи. За свої послуги “попросив” 5 тисяч доларів.

Попередньо встановлено, що діяв затриманий представник закону не сам, а зі спільниками з-поміж колег. Їхні особи наразі встановлюються.

Затримали правоохоронця, коли він отримував частину коштів, які вимагав. Питання про оголошення йому підозри, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади вирішується.

Попередньо його дії кваліфікуються за частиною 2 статті 189 КК України. Санкція статті передбачає до 7 років ув’язнення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook