Новини
Суспільство

У Хмельницькому відкрили кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства (ФОТО)

Кімнату кризового реагування для осіб, які постраждали від домашнього насилля або насилля за ознакою статі у Хмельницькому відкрили в межах проєкту «Трамплін до рівності».

У кімнаті кризового реагування можна отримати короткостроковий прихисток від кривдників, включаючи перебування разом з дітьми, а також психологічну та юридичну допомогу. Адреса кімнати не розголошується з метою безпеки.

Кризова кімната одночасно може прийняти до 7 осіб. Її головними призначеннями є забезпечення постраждалих місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування, надання первинної психологічної допомоги та перенаправлення клієнток до інших надавачів послуг у сфері домашнього насилля – соціальних служб, медичних та юридичних установ, – повідомляють у пресслужбі Хмельницької міської ради.

У Кризових кімнатах гарантується цілодобова допомога та, за необхідністю, надається можливість переїхати до довгострокового притулку. Кризові кімнати відповідають всім санітарно-гігієнічним нормам та мають все необхідне для тимчасового проживання.

Як зазначив у своєму телеграм-каналі Хмельницький міський голова, вартість цього проєкту – 1 мільйон 260 тисяч гривень. Кошти на проєкт – грантові (безповоротні). Та додав: з початку 2022 року поліцією зафіксовано 138 випадків домашнього насильства.

Реалізували проєкт у Хмельницькому за співпраці міської ради, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), ГО «Ініціатива», ГО «Тепло рідних сердець», за фінансової підтримки Швеції та за сприяння Офісу віцепрем’єрки з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції.

ДОВІДКА

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: https://ukraine.unfpa.org/  Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

Проєкт “Трамплін до рівності”, що фінансується Швецією, спрямований на зміну соціальних норм та відмову від гендерних стереотипів в освіті, на роботі, вдома, у житті громади та створення сприятливого середовища, а також зростання суспільного попиту на просування рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків в Україні. Дізнатись більше про проєкт https://www.youtube.com/watch?v=wdm1eKAVnB4

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook