Новини
Дозвілля

У Хмельницькій громаді відбувся фінальний літній табір для дітей (ФОТО, ВІДЕО)

Цього літа в Олешинському старостинському окрузі Хмельницької громади тричі проводили спортивно-патріотичне таборування для дітей та підлітків під назвою «Сила нації». Як зазначають організатори, запрошували не лише маленьких мешканців сіл округу, а й гостей-переселенців, дітей українських військових з Хмельницького.  

Табір відбувся у форматі триденного спортивного фестивалю у селі Іванківці. Там розгорнули наметове містечко та польову кухню. Для школярів влаштовували змагання та майстер-класи, розповідали про здоровий спосіб життя.

Багато уваги приділили національно-патріотичному вихованню. Учасників об’єднали у 5 підрозділів на честь загиблих героїв України.

Україна потребує здорової нації, здорових дітей, патріотично підготовлених. Маємо передати дітям все те, що нам заклали наші пращури: переповідати історію України, прививати любов до рідного краю. Потрібно надолужити все те, що опущено роками», – говорить староста округу  Валентина Базилюк.

За словами пані Валентини, для дітей влаштували заняття з домедичної підготовки, на яких кваліфіковані інструктори розповіли про перші дії в разі надзвичайних ситуацій. На практиці учасники могли спробувати накласти турнікети та пов’язки. Також організували майстер-клас зі стрільби з лука, який, до слова, провели гості з Харкова, чемпіони України. Долучилися й спортсмени, які вчили школярів боксерським прийомам. Також на території табору організували міні-бібліотеку.

Були військовослужбовці, які показували дітям тактичне спецспорядження та вчили розбирати-збирати зброю. Були поліцейські, які вчили дітей правилам дорожнього руху та запрошували всіх охочих посидіти в службовому автомобілі. Ми намагались показати дітям тих, хто захищає нашу країну та забезпечує правопорядок, – розповідає Валентина Базилюк.

До проведення таборування долучилося чимало організацій, фондів, меценатів, відділів та управлінь Хмельницької міської ради.  Серед них – представники ГО «Захист – об’єднання волонтерів», які всі три дні допомагали в таборуванні.

Національно-патріотичне виховання молоді має бути пріоритетним напрямком діяльності кожної української організації. Ми не маємо права повторювати помилок минулого. Молоде покоління українців має пишатися своєю державою, знати імена та історію її героїв, бути здоровим та сильним. Ми всі щодня переконуємось до яких кривавих наслідків приводить байдужість. Тому маємо виховувати свідому молодь, яка б ставила інтереси своєї батьківщини на вищий щабель, – говорить Катерина Луцик, голова громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів».

Наразі спортивно-оздоровчий захід має чимало позитивних відгуків, тому організатори планують зробити його традиційним та продовжити наступного року.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook