Новини
Події

«Поверніть Героїв додому»: у Хмельницькому оголосили безстрокову акцію

Громадські організації та представники владних структур Хмельницької області оголошують початок безстрокової акції щодо активізації всіх можливих дій для повернення українських військовополонених додому.

Про це сьогодні, 15 серпня, повідомили на пресконференції, яка відбулась у Молодіжному центрі Хмельницького.

Мета безстрокової акції підтримати родини Героїв, підсилити інформаційну кампанію щодо висвітлення реального поводження з українськими полоненими, змусити міжнародні організації, які взяли на себе зобов’язання, відповідно до Женевських конвенцій, контролювати умови проживання бранців та активізувати роботу щодо їх обміну та визволення.

За словами представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі», військові, які перебували на заводі довгий час стримували тиск російських загарбників, тим самим не даючи змоги окупантам пройти далі вглиб України.

Герої «Азовсталі» зробили неможливе – вони зупинити війну там, де вона могла б не зупинитися. На сьогодні вся країна і, мабуть, весь світ повинен розуміти на скільки була сильною ця оборона, – говорить представниця Асоціації. – Ми просимо кожного українця зупинитися  і зрозуміти, чому ми сьогодні спокійно встаємо і спокійно п’ємо каву, чому у нас не літають ракети, або ж наслідки війни не такі страшні як в будь-якому місті східної України.

Як зазначила ветеранка та голова громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик, привернення уваги до проблеми повернення військовополонених – це  суспільний інструмент, який допомагає впливати на те, щоб максимально швидко повернути українських Героїв додому.

Підтримали проведення такої інформаційної кампанії представники Хмельницької обласної та міської рад, які були присутні на пресконференції.

Переконані, що такими акціями ми можемо сколихнути не лише Україну, а й весь світ, – підкреслила під час свого виступу заступниця голови облради Тетяна Зеленко.

Безстрокові мовчазні акції «Поверніть Героїв додому» проходитимуть щоп’ятниці. Символічно, що саме цей день тижня став крайнім, коли захисники «Азовсталі» залишили завод, саме у п’ятницю окупанти безжально спалили табір в смт Оленівка, саме у п’ятницю народилася ідея проведення акції.

Організатори розраховують на підтримку небайдужих українців, засобів масової інформації,  блогерів, лідерів та лідерок громадської думки, депутатів різних рівнів, міжнародних спільнот, адже саме таким шляхом можливо сколихнути інформаційну хвилю.

Учасників просять виходити на центральні майдани міст, селищ та сіл України, на площі міст світу з плакатами у підтримку українських військовополонених та публікувати інформацію у соціальних мережах під хештегами:

#FreeAzovstalDefenders

#FreeAzovstal

#FreeUkrainianHeroes

#BringTheHeroesBackHome

#ПовернітьГероївДодому.

Акції відбуватимуться щоп’ятниці з 12:00 до 13:00 допоки останній Герой не повернеться з полону до рідної домівки.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook