Новини
Дозвілля

У Хмельницькому провели креативну екскурсію містом (ФОТО)

Дізнатись історію та таємниці рідного міста, поринути в атмосферу кінця ХІХ – початку XX століття та ознайомитись з цікавинками сьогодення запропонували хмельничанам та гостям міста в рамках екскурсійної програми «Проскурів в стилі storytelling, або Якби будинки заговорили».

Провели креативну екскурсію вчителька історії гімназії №2 та керівниця гуртка “Історичне краєзнавство” при ХМЦТКЕУМ Оксана Степанова разом із вихованцями гуртка.

 Ентузіасти розповіли про:

  • Заснування міста, поселення Плоскирівці та перетворення його на повітовий центр Проскурів
  • Символіку міста та краю  
  • Таємниці успіху підприємливих проскурівських купців та промисловців кінця ХІХ – початку ХХ ст. Соломона Барака, Василя Журавльова, Лева Хаселева, Людвига Деревоєда, Давида Ніринберга; Ісаака Шпігеля, Соломона Маранца, Сімхи Васермана.

Якщо запитати «що ти знаєш про Хмельницький?» у відповідь зазвичай почуєш – це місто одного з найбільших речових ринків України. Та насправді у міста досить цікава історія, яку варто знати кожному хмельничанину. Наприклад, я як корінна хмельничанка, не знала де знаходяться найстаріші двері у місті та як знайти будинок з дракончиками. Раджу, по можливості, відвідати таку екскурсію, а заодно і допомогти ЗСУ, – поділилася враженнями учасниця екскурсії Олена.

У скриньку юним екскурсоводам вдалось зібрати для Збройних Сил України 2250 гривень. Кошти передадуть волонтерам, для придбання необхідного спорядження.

креативна екскурсія у Хмельницькому

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook